Fotografera med din telefon

Idag så börjar kvalitén på mobiltelefonernas kamera vara så pass bra att det kan ibland vara svårt att se skillnad på om man tagit bilden med en vanlig kamera eller med sin mobil. Utvecklingen går snabbt framåt och det finns också idag en hel del tillbehör som kan hjälpa dig ta ännu bättre bilder.

Om du burkar åka på konserter för att se på dina idoler så du kan med fördel använda din mobil för att föreviga dina idoler. Tänk på att kolla upp om det är mobilförbud eller inte under själva konserten. Vissa artister vill inte att det ska filmas och fotograferas under de spelar. Om det inte finns något förbud så är det helt ok att fotografera under konserten. Men glöm inte att njuta av musiken också.

Skaffa dig de saker som kan göra det enklare för dig att fotografera och filma med din mobil. Med exempelvis ett handstativ så blir det lättare att få det stadigare och i och med det bättre bilder. Om du väljer att lägga ut dina bilder och filmer online så tänk på upphovsrätt och annat som kanske kan ställa till det. Att exempelvis filma en hel konsert och lägga ut är inte ok, men att lägga ut 30 till 60 sekunders snuttar från en konsert är helt ok.

Lycka till med din fotografering och vi hoppas att du får bra bilder på dina idoler och kändisar som du fångar på bild med din mobilkamera.