Sveriges mest kända manliga profiler

Genom åren har det funnits många män som kunnat rankats som Sveriges mest kända manliga profiler och det inom vitt skilda områden som film, TV, musik och sport med mera.

Zlatan Ibrahimovic

Sveriges mest kända manliga profil i dagens läge är troligtvis fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, vilken föddes i skånska Malmö i början av oktober 1981. Sedan han 2001 lämnade Malmö FF för proffslivet har Zlatan haft en karriär som i mångt och mycket saknar motstycke. Med varje klubb han spelat har han vunnit ligan åtminstone en gång, senast förra året med franska Paris Saint-Germain. Idag är Zlatan större än någonsin, inte minst då han som bekant gör sin egen version av svenska nationalsången i den nu på TV rullande Volvo-reklamen.

Kung Carl XVI

En annan av Sveriges mest kända manliga profiler är kung Carl XVI Gustaf eller Kungen, som han kallas till vardags. Trots en del motvind under de senaste åren är kungens popularitet fortfarande stark runt om i landet. Såhär i OS-tider kommer vi garanterat få se kungen heja fram våra svenska olympier i Sotji i Ryssland.

Mikael Persbrandt

Skådespelaren Mikael Persbrandt tillhör utan tvekan en av Sveriges mest kända manliga profiler och är därtill också en av de absolut mest omskrivna inte bara för sina insatser på vita duken, utan även för de utanför. Genom åren har karriären, som inleddes i tv-såpan Rederiet i början på 1990-talet, också kantats av en rad skandaler, främst som ett resultat av ett intensivt uteliv. Mest känd är Persbrandt troligtvis för rollen som Gunvald Larsson i Beck-filmerna.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson

Fotbollstränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är en av de svenska män som troligtvis är mest känd internationellt, mycket tack vare en framgångsrik karriär som fotbollstränare runt om i Europa. Mest känd är han nog för att under fem år tränat det engelska fotbollslandslaget, vilket nog får ses som ett av världens tuffaste jobb inom sportens värld. Lika känd är ”Svennis” också för sina kvinnoaffärer, vilka genom åren avhandlats flitigt i tidningarna, framför allt i den engelska skvallerpressen.