Kändisarna klär ut sig – Halloweeninspiration

Det må vara några månader kvar till Halloween, men varför vänta med idéer till årets bästa kostym? Att skapa något originellt och coolt tar tid och förberedelser. I kändisvärlden finns så klart lite mer pengar, lite mer tid och lite mer hjälp för att skapa den bästa halloweenutstyrseln, men de fungerar bra som inspiration.

bettlejuice

Kläderna

Är man inte händig och har goda sykunskaper, är det bästa man kan göra att köpa sin halloweenoutfit för kvällen. Det är sakerna runt omkring som är lättare att göra själv och förändra för att få en unik utklädnad. Även kändisarna använder sig av köpta dräkter: de klär ut sig till skelett, Freddy Kreuger, andra kändisar och till och med sina egna karaktärer.

Sminkningen

En viktig del är hur man sminkar sig. Har man inte sysslat med smink tidigare, kan det vara svårt att lära sig hur man skuggar, framhäver och döljer. Men som tur är finns det gott om videos på nätet som man kan följa. Vill man vara ett monster behöver man ofta köpa latex och mycket låtsasblod. Det är dock värt slantarna när resultatet kan bli så här (Varning! Inte för känsliga tittare)

I kändisvärlden har man så klart ett arsenal av make up-artister som kan skapa de mest fantastiska sakerna. Supermodellen Heidi Klum älskar maskerad och halloween, hon klär ut sig varje år och försöker hela tiden toppa sig själv. Senast förvandlas hon till den ritade karaktären Jessica Rabbit med strålande resultat.

Rekvisita

Det räcker inte bara att ha en bra maskeraddräkt och läcker sminkning. Man ska ha någon typ av rekvisita som gör dräkten ännu mer levande och verklighetstrogen. En brutal mördare måste ha ett mordvapen på samma sätt som tandfen behöver en trollstav.

Rekvisita till dräkten medföljer ibland, men de kan vara väldigt plastiga eller rent av fula. Det positiva är att rekvisita är väldigt roligt att göra själv, och det går att komma undan med billigt material så länge man har tålamodet att lära sig lite nya tekniker. Här kan man ta en titt på hur cosplayers gör för att skapa sina dräkter. De skapar oftast allting själva, inklusive sina dräkter, och har därmed tonvis med idéer och tips som de kan ge.

<
I cosplayervärlden är kändisarna kungarna, och ibland får de för sig att delta själva. Kolla in när Arnold Schwarzenegger besöker en utställningsmässa utklädd till Terminator.