Karaoke

Karaoke är ett populärt festligt inslag i alla festligheter, här törs man vara sig själv bland sina vänner och sjunga som om man vore Celine Dion eller kanske hellre Sean Banan.

Let's sing!

Karaoke kommer ursprungligen från Japan där det är extremt populärt och länder som Kina och Korea var inte sen att hoppa på denna underhållningsform. I Japan är det populärt att hyra in sig i ett rum tillsammans med sina vänner, en så kallad Karaoke-box där man kan äta, sjunga och dricka. Själva ordet Karaoke betyder egentligen tom orkester då man använder sig av förinspelad orkester utan sång, den får man lägga till själv.

Karoke finns idag till de populäraste tv-spelen där det går ut på att sjunga så nära en nivå som möjligt vilket passar alla, även dem som sjunger hellre än bra. Här kan man sjunga ut som sin idol, använda karaoken till maskerad med tema melodifestival där alla får uppträda som sin svenska favoritartist eller varför inte på födelsedagskalaset där barnen får rocka loss ordentligt på en liten hembyggd scen prydd med glitter och glamour. Använd temat kända artister under kalaset där barnen kan klä upp sig och välja vem de vill vara och låt allt vara färggrant och glamoröst.